Stand van zaken juli 2017

Ook belangstelling voor wonen in Aldtsjerk?

Heeft u ook belangstelling voor dit mooie plan ? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, via contact.

Aldtsjerk Foarút heeft 12 april 2017 het dorp geïnformeerd over de uitkomsten van inspraakprocedure van het voorontwerp en de vervolgstappen

 

Op 12 april 2017 heeft Aldtsjerk Foarút tijdens de ledenvergadering van dorpsbelang Oudkerk de uitkomsten van de inspraakprocedure gepresenteerd en tevens de stand van zaken van de diverse procedures benoemd. De uitkomsten van inspraakprocedure kunt u hier inzien.

13 juli 2017 vaststelling voorontwerp in gemeenteraad

De gemeenteraad van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft op 13 juil jl de overleg en inspraak notitie en de vervolgstappen die noodzakelijk zijn voor het defintief ontwerp vastgesteld

Vervolg stappen planning en procedure bestemmingsplan en informatievoorziening

 Het bestemmingsplan wordt in drie stappen vastgesteld:

 

Stap 1    Voorlopig ontwerp is afgerond

 

Stap 2    Definitief ontwerp ter visie leggen, verwacht 8 september tot 20 oktober 2017

Het definitieve plan wordt vastgesteld door de gemeente en ligt daarna lligt het plan 6 weken officieel ter inzage bij de gemeente.

Na de 6 weken verzamelt de gemeente de ingekomen zienswijze en bereid een notitie voor die in de gemeenteraad wordt besproken en vastgesteld.

 

Stap 3    Definitieve vaststelling van het plan door de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel,

verwacht 23 november 2017

De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan definitief vast. Daarna ligt het plan 6 weken officieel ter inzage. Indien er geen reacties binnenkomen is het bestemmingsplan onherroepelijk.

 

Het bestemmingsplan is onherroepelijk, verwacht halverwege januari 2018. Dat betekent dat vanaf dan de ‘schep de grond in kan'.

 

 Aanvraag ontgrondingsvergunning

Voor het gereed maken van een ontgrondingsvergunning is Sweco BV (voorheen Grontmij) ingehuurd. Zij zorgen ervoor dat alle benodigde onderzoeken die noodzakelijk zijn voor de ontgrondingsvergunning zoals bijvoorbeeld, grondonderzoek, stabiliteitsonderzoek en flora en fauna worden uitgevoerd. Ze maken de ontgrondingsvergunningaanvraag gereed inclusief zandwinplan, zodat wij uiteindelijk een ontgrondingsvergunning kunnen aanvragen. De gewijzigde concept aanvraag ontgrondingsvergunning is in juli 2016 en maart 2017 gewijzigd. Dat betekent nadrukkelijk niet dat er al een vergunning is aangevraagd, maar alles is voorbereid zodat in september/oktober 2017 een defintieve aanvraag kan worden ingediend.

 

Verkennen zandafzet

Vanaf januari 2016  zijn we in overleg met zandexploitanten en/of aannemers om tot afspraken te komen over de verkoop van het zand. We zijn met Eeltjemeer VOF in gesprek over de mogelijkheden en gaan ervan uit dat we op het moment van indienen van concrete aanvraag ontgrondingsvergunning tot concrete afspraken kunnen komen.

Aldtsjerk, het dorp

 

Beelden van Aldtsjerk

 

De plannen

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking over deze site? Gebruik dan het onderstaande mailformulier.
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Type hier de bovenstaande code over. Geen hoofdletters.