Voortgang Aldtsjerk Foarút

20 02 2021
De afgelopen maanden is een belangrijke stap gezet in de voortgang van het plan Aldtsjerk Foarút. Grondeigenaar, familie Oostenbrug en Stichting Aldtsjerk Foarút, hebben afspraken gemaakt met een partij die het plan in samenwerking met ons wil gaan uitvoeren. Deze partij is Jelle Bijlsma BV uit Gytsjerk.

De afspraak is dat Bijlsma het land koopt van Oostenbrug en vervolgens ontwikkelt conform de plannen die wij jullie steeds hebben laten zien. Hiermee is de financiële basis onder het plan gegarandeerd op een manier waar de gemeente ook mee kan instemmen. Uiteraard zijn we hier erg blij mee, zeker ook omdat Bijlsma een partij uit de Trynwâlden is.


De komende maanden gaan we nu eerst verder met het afronden van de vergunningen en de onderzoeken. Het meest spannend hierin is het onderzoek omtrent de stikstof regelgeving. Ervan uitgaande dat het met de vergunningen en onderzoeken goed komt, zullen we ook vrij snel contact zoeken met de betrokkenen, zoals de buurtbewoners van het plangebied en de belangstellenden voor de koop van een kavel. 

 

Uiteraard zal de vraag bij jullie spelen “en wanneer gaat er dan gebouwd worden?” Welnu, we verwachten eind 2021 met de aanleg van het meer te kunnen beginnen en in de loop van 2022 met de bouw van de woningen. Tenminste, als alles vanaf nu gaat zoals verwacht. 

 

Bij de volgende ledenvergadering van dorpsbelang in het voorjaar (in welke vorm deze ook wordt gehouden) zullen we jullie weer verder informeren.

 

Mocht je interesse hebben voor een kavel en heb je je nog niet bij ons aangemeld, vul dan het contactformulier in op de website van Aldtsjerk Foarut: www.aldtsjerkfoarut.nl

 

Aldtsjerk, het dorp

 

Beelden van Aldtsjerk

 

De plannen

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking over deze site? Stuur dan een mail naar: info@aldtsjerkfoarut.nl. Onderstaand invulformulier werkt niet!!!!