Stand van zaken november 2020

Aldtsjerk Foarút heeft de gewenste 23 woningen.

 

De gemeenteraad heeft unaniem besloten om Aldtsjerk de zo gewenste 23 woningen toe te kennen. Dit maakt ons ongelooflijk blij. Het heeft wel iets van ons uithoudingsvermogen gevraagd, maar dat hindert niet en het impliceert ook dat we het als dorp echt graag willen. Wij willen over 10-20 jaren nog steeds een mooi levendig dorp zijn met een Feinteboun en een goede basisschool.

 

We zijn nu bezig de uitvoering van het plan in werking te zetten. Naast woningen wordt uiteraard ook een meer aangelegd en het plan moeten worden ingericht met beplanting, bestrating, voorzieningen en wandelpaden. 

 

We praten nu verder met partijen die het plan mogelijk maken, om te beginnen de landeigenaar, een aannemer en de gemeente. Voor de aanvraag van vergunningen moeten de laatste onderzoeken worden gedaan en een aantal worden geactualiseerd. Er wordt nu 4-wekelijks met partijen vergaderd over de voortgang en procedures. 

 

We zullen de komende tijd via deze website informatie delen en - indien nodig - Aldtsjerksters om hulp of expertise vragen. We zijn nog niet zover dat we concreet kavels te koop kunnen aanbieden, maar uiteraard kunnen jullie wel jullie belangstelling tonen via het contactformulier.

 

UItwerking van de plannen

In het plan gaan we realiseren:

  • een groot meer (10,5 ha)
  • 10 starterswoningen, twee en/of drie onder één kap
  • 10 vrije sector woningen
  • 3 woningen in combinatie met werken
  • 7 recreatiewoningen

De komende weken gaan we het plan verder uitwerken.

 

 

 

Aldtsjerk, het dorp

 

Beelden van Aldtsjerk

 

De plannen

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking over deze site? Gebruik dan het onderstaande mailformulier.